Honda e Romania

Honda e vine in Europa, compania promite un nou vehicul electric

Honda e Romania

Deși partea interesantă a acestui comunicat se vrea a fi anunțul despre un al doilea vehicul integral electric al companiei, mie îmi place mai mult prima parte. Da, într-adevăr, oficialii producătorului japonez au anunțat că un nou vehicul electric Honda va fi destinat piețelor europene și că va fi prezentat și pus în vânzare în 2021 sau 2022.

Însă mult mai intersant este anunțul că Honda e, micuța mașină electrică cu aspect retro, vine în Europa, cu livrări începând de la vară. Este deja listată inclusiv pe site-ul Honda pentru România, la un preț de pornire de 39.980 euro (cu TVA inclus). Cam sus prețul, dar prin Rabla Plus și Rabla Clasic se pot scădea peste 10.000 de euro din el.

Îmi place mult această mașină, din ceea ce am citit și am văzut despre ea. Și o să mă dau peste cap să o văd și în realitate, poate să am și șansa unui mic drive-test. Până atunci, dincolo de aspectul retro și de interiorul super tehnologizat, dar totuși cu un aspect spartan, vă reamintesc câteva specificații tehnice.

Honda e Romania

Motorul lui Honda e dezvoltă o putere de 154 CP. Acumulatorul de 35,5 kW oferă o autonomie WLTP de aproximativ 250 kilometri. Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 8,3 secunde, iar viteza maximă dezvoltată este de 145 km/h.

Nu performanțele sunt cele care recomandă această mașină electrică. Sunt alternative ceva mai ofertante din această perspectivă, la prețuri ceva mai mici. În schimb aspectul retro și interiorul puternic tehnologizat mi se par spectaculoase. Așa că merită luată în calcul pentru cei care intenționează să achiziționeze în viitor un vehicul electric.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *