Dacia Spring

Dacia Spring a vandut peste 27.000 unitati in 2021

Dacia Spring

Modelul electric Dacia Spring, primul lansat de Renault sub acest brand, s-a bucurat de o popularitate peste așteptări. Prezentat în primăvara anului trecut și pus în vânzare câteva luni mai târziu, modelul electric de la dacia a reușit cifre de vânzări spectaculoase. Au fost vândute 27.876 unități până la finalul anului trecut. Numărul total de comenzi înregistrate în 2021 a depășit 46.000.

Această popularitate s-a regăsit și pe piața din România, acolo unde brand-ul Dacia se bucură de o apreciere suplimentară din partea publicului.  Au fost vândute în 2021 un număr de 3.086 unități Dacia Spring, dintr-un total de 38.120 vehicule Dacia vândute în România. Cum era de așteptat, cel mai popular model a fost și în 2021 modelul Logan.

Ca cifră interesantă, la nivel global, aproximativ 80% dintre cei care au achiziționat în 2021 un vehicul electric Dacia Spring nu au fost anterior clienți/proprietari Dacia. Ei au fost atrași de prețul mic al acestui model. Un vehicul electric destinat mediului urban, cu preț accesibil și dotări decente, este o rețetă de succes. Iar cifrele realizate de Dacia cu modelul Spring confirmă din plin această teorie.

Dacia a devenit o marcă a grupului Renault în anul 1999. În prezent, acest brand este prezent în mod oficial în 44 de țări de pe 4 continente.

2 Comments

  1. […] brand va fi făcută fără o majorare a prețurilor. Primul model electric al acestui brand, Dacia Spring, s-a bucurat de o popularitate peste așteptări în primul an de viață. Așa că premisele sunt bune pentru îndeplinirea acestui […]

  2. […] Spring conduce detașat, cu un total de 3.066 unități înmatriculate în România, din totalul de peste 27.000 de Dacia Spring vândute la nivel global. Volkswagen, Renault, Tesla și Hyundai par să fie principalii urmăritori. Vedeți cifrele exacte […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *