E-Ulysse

Fiat a prezentat E-Ulysse, un van electric pentru pasageri

E-Ulysse

Noul E-Ulysse prezentat de Fiat este definit ca un MPV (multi purpose vehicle). Un van electric destinat transportului de pasageri în condiții peste medie. Un vehicul ce poate fi folosit cu succes pentru transferul între hoteluri și aeroporturi sau pentru servicii de taximetrie VIP. Un vehicul pe care mulți îl văd ca un răspuns din partea Stellantis (conglomeratul care operează pe piața auto branduri ca Fiat, Jeep, Citroen, Opel, RAM și altele) pentru Volkswagen și al său VW ID.Buzz.

În încercarea de surprinde cât mai bine “arta italiană a ospitalității”, vehiculul propune, pe lângă o configurație ceva mai convențională, cu 8 locuri, una ceva mai exclusivistă, cu doar 7 locuri, numită “living room”. Oricum, accentele acestei prime prezentări au căzut pe dotările interioare. Versiunea specială, cu doar cinci scaune în spate, dispuse față în față, este dotată cu o măsuță pliabilă, cu trei zone de aer condiționat și chiar cu un acoperiș panoramic transparent într-una dintre echipări. Plus un dispozitiv portabil pentru igienizat și purificat aerul interior.

Din punct de vedere tehnic, E-Ulysse este echipat cu un motor electric de 136 cai putere. Are două echipri posibile de acumulatori, una de 50 kWh și una de 75 kWh. Aceasta din urmă are o autonomie WLTP de 330 kilometri. Viteza maximă atinsă este de 130 km/h.

Scaunele din spate sunt montate pe sine separate, astfel încât fiecare poate fi reglat, mutat, rabatat sau chiar scos separat de celelalte.

Noul E-Ulysse va fi produs la uzinele din Franța. În cursul acestei luni vor fi deschise comenzile în Franța, Italia, Germania și Austria. Începând cu luna mai, vehiculul va putea fi văzut în showroom-urile Fiat din aceste țări.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *