Kia EV6

Kia EV6, a fost ales Autoturismul Anului 2022

Kia EV6

Kia EV6 a câștigat titlul de Autoturismul Anului 2022. Distincția a fost acordată în cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul acesta, un eveniment de tradiție pentru industria auto. Partea și mai frumoasă este că din cei șapte candidați care s-au luptat pentru acest titlu, nu mai puțin de șase au fost vehicule electrice.

De altfel, Hyundai Motor Group a mai avut un vehicul în competiție. Hyundai Ioniq 5 a obșinut cel de-al treilea punctaj, ajungând astfel pe podium.

Kia EV6 este un vehicul cu motorizare integral electrică. Poate fi echipat cu două versiuni de acumulatori: de 58 kWh sau de 77,4 kWh. Autonomia sa (WLTP) este de aproximativ 390 kilometri, respectiv 530 kilometri. Poate avea tracțiune doar pe punea spate sau integrală.

Viteza maximă atinsă este de 185 km/h. Puterea motorului este de 170 cai putere. Însă există o versiune GT care ajunge la 570 cai putere.

Prețul de pornire pentru Kia EV6 este de aproape 48.000 euro (cu TVA inclus). Mai jos aveți o listă cu toate variantele disponibile în România.

De notat că mașina există în oferta Kia România. Și că se poate apela la Programul Rabla Plus 2022 pentru obținerea subvenției acordate de statul român.  

via Car of the Year

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *