BMW seria 3 EV

BMW seria 3 EV anuntat in China

BMW seria 3 EV

Producătorul german de tradiție a prezentat oficial BMW seria 3 EV, un model așteptat de fani, care a fost surprins săptămâna trecută într-o fotografie în viața reală. Avem acum și o fotografie de presă, singura care însoțit evenimentul de prezentare. Un eveniment care a avut loc în China, piața pe care va debuta acest model electric. Și, cel puțin pentru o perioadă de timp, va fi disponibil exclusiv pe acea piață.

Numele comercial al noului vehicul va fi BMW i3 eDrive35L. Nu are nimic de-a face cu vechiul i3, pe care l-am testat și noi, ba chiar din contră. Va folosi aceeași platformă electrică ca modele BMW iX3, BMW i4 și BMW iX.

Au fost oferite publicului și câteva informații tehnice, nu foarte multe. Noul BMW seria 3 EV va avea un singur motor electric cu o putere de 281 CP. Va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde. Autonomia este estimată undeva la 450 kilometri (WLTP).

Mașina va folosi un acumulator de 66,1 kWh care va oferi suport pentru încărcarea de 95 kW DC.

În ceea ce privește aspectul fizic, un singur detaliu au făcut public organizatorii evenimentului despre BMW seria 3 EV. Și anume că portbagajul va avea un volum total de 410 litri.

Au lăsat de înțeles că modelul ar putea veni și la nivel global, dar cu anumite modificări. Asta pentru că BMW i3 eDrive35L a fost conceput pentru piața din China, cu anumite componente achiziționate direct de acolo și pentru a rula pe drumurile din China. Nu că acest ultim aspect ar însemna ceva.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *