Rabla Plus 2020

Programul Rabla Plus 2020 a fost oficializat

Rabla Plus 2020

Iată că programul Rabla Plus 2020 a fost oficializat printr-un ordin al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), care a devenit oficial. Astfel, cei care intenționează să achiziționeze în 2020 un vehicul cu motorizare integral electrică sau vehicule electrice, pot beneficia și în acest an de un ajutor din partea Statului. Actul normativ pentru Ordinul MMAP nr. 323/2020 a fost publicat în Monitorul Oficial și este deja în vigoare.

Ediția din acest an a programului Rabla Plus vine cu câteva modificări interesante. Cea mai importantă este legată de posibilitatea de a beneficia de ajutor de la Stat și a celor care intenționează să își achiziționeze motociclete electrice. Știu că piața acestor vehicule este la început în România și ofertele sunt limitate, dar poate că tocmai aceste prevederi și subvenția acordată de stat vor reprezenta un catalizator care va pune lucrurile în mișcare.

Valoarea ecotichetelor pentru acest an este următoarea:

  • 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru mașini pur electrice
  • 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de vânzare, pentru un autovehicul nou electric hibrid (cu emisii de CO2 mai mici de 50 g/km)
  • maximum 3.500 de lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru motocicletele electrice.

Motocicletele ce se vor putea cumpăra în cadrul programului Rabla Plus 2020 sunt, potrivit proiectului de ordin, cele cu două sau trei roți, acționate de un motor electric cu o putere mai mare de 4 KW și care au o viteză maximă constructivă mai mare de 45 de km/oră.

O altă prevedere nouă în această ediție a programului Rabla Plus prevede că pentru un an de zile, persoana care a achiziționat un vehicul prin intermediul acestui program nu are voie să vândă respectivul vehicul.

Pentru achiziția unui vehicul prin programul Rabla Plus 2020, poate fi folosit un singur ecotichet. Însă o persoană (fizică sau juridică) poate achiziționa mai multe vehicule prin intermediul programului. Valoarea ecotichetului poate fi cumulată cu valoarea primei de casare obținută prin programul Rabla Clasic (6.500 lei).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *