MeV BeeAnywhere

MeV BeeAnywhere, solutie de mobilitate electrica urbana

MeV BeeAnywhere

Vine de la o companie din Marea Britanie și se plasează pe un segment care pare să câștige tot mai multă tracțiune. Acela al vehiculelor electrice mici, cu două locuri, perfecte pentru marile aglomerări urbane. MeV BeeAnywhere poate fi văzută ca alternativa britanică la propunerea francezilor care a venit sub forma lui Citroen Ami One. Diferența este că una dintre propuneri vine de la o companie cu un istoric lung în industria auto.

Însă chiar și așa, nu aș neglija MeV BeeAnywhere, mai ales că oficialii companiei care va produce acest vehicul electric mic promit că prețul său va rivaliza cu prețul de piață al unei mașini clasice de tip hatchback, cu o vechime de 8 ani. În teorie, ar trebui să însemne un preț mic, accesibil mai ales tinerilor, care vor să adopte o soluție (prietenoasă cu mediul înconjurător) de deplasare prin marile orașe europene.

MeV BeeAnywhere

Pentru a face acest viitor vehicul cât mai accesibil, Tony Keating, fondatorul companiei producătoare, a implicat departamentele de cercetare ale unor universități de prestigiu din Marea Britanie. Scopul a fost de a dezvolta metode de producție cât mai eficiente și de a veni cu tehnologii care să permită performanțe atractive. Ca exemple mai particulare au fost oferite publicului reducerea numărului de piese componente care alcătuiesc vehiculul și o tehnologie revoluționară în materie de acumulatori.

Deocamdată doar noțiuni teoretice. Și acestea, la nivel foarte general, fără detalii prea multe. Conceptul MeV BeeAnywhere arată foarte bine, însă este doar un plan pe hârtie. Până la ceva concret, palpabil, mai este de muncă și sper ca cei din spatele acestui proiect să nu își piardă din entuziasm.

via InsideEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *