Tesla

Tesla a vandut mai multe masini in 2022

Tesla

În ciuda problemelor cu care se confruntă industria auto atunci când vine vorba de achiziționarea de componente (mai ales chip-uri), Tesla Motors a anunțat că a avut în primul trimestru al acestui an vânzări mai bune decât în perioada similară a anului trecut. Cumva peste așteptările companiei. Și asta și în condițiile în care fabrica din Shanghai a avut perioade în care a fost închisă din cauza pandemiei.

Însă nu faptul că vânzările comparate cu cele din primul trimestru al lui 2021 au crescut este marea realizate. Pentru că așa, privită de la an la an, creșterea este de 70%. Mai interesant este că a fost doborât și recordul de livrări trimestriale existent. Stabilit chiar în trimestrul anterior (Q4/2021).

În cifre absolute, Tesla a reușit să livreze în primul trimestru al acestui an un număr total de 310.048 unități. Recordul absolut de până acum era de 308.600 unități.

Din cele peste 310.000 de vehicule, 295.324 au fost vehicule considerate accesibile (Model 3 și Model Y). Doar 14.724 dintre mașinile vândute au fost Model S sau Model X.

Compania americană a reușit să producă cam aceleași volume, semn că nu păstrează stocuri. Producția totală raportată de Tesla Motors pentru același prim trimestru al acestui an a fost de 305.407 unități. Și asta fără să punem la socoteală noua fabrică Gigafactory proaspăt inaugurată lângă Berlin. O unitate care va crește considerabil capacitatea de producție a companiei.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *