smart #1

smart #1 prezentat oficial

smart #1

smart #1 este primul vehicul din noua eră Smart (din 2019 compania este un joint venture 50% – 50% între Mercedes și Geely). Un SUV electric de dimensiuni mici, care arată chiar bine și vine cu câteva caracteristici cel puțin interesante. Vehiculul a fost prezentat oficial și intenționează să fie disponibil la nivel global, deși nu este încă destul de clar unde va fi produs. În prezent este în stadiul de omologare pentru Europa, au spus oficialii companiei în cadrul prezentării, motiv pentru care înclin să cred că este produs în China.

Oricum, arată bine din punct de vedere fizic și vine cu câteva detalii greu de ignorat. Tavanul panoramic transparent sau mânerele ușilor retractabile (a la Tesla) sunt doar câteva dintre ele.

Motorul electric de pe smart #1 este de 200 kW (268 cai putere). Viteza maximă este limitată la 180 km/h. Acumulatorul are o capacitate de 66 Wh și conferă o autonomie WLTP între 420 și 440 kilometri. Se poate încărca până la 22 kW AC sau până la 150 kW DC.

Din punct de vedere al dimensiunilor fizice, vorbim despre un SUV. Lungimea sa este de 4.279 milimetri și vine echipat cu roți de 19 inchi.

smart #1 arată cu siguranță interesant și nu prea mai are în comun nimic cu vechile mașinuțe dezvoltate de companiei. Rămâne de vâzut la ce prețuri va fi el disponibil, pentru că sunt convins că au crescut și ele la fel ca dimensiunea mașinii.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *