Honda

Sony si Honda vor construi impreuna vehicule electrice

Honda

Sony și Honda au anunțat că vor înființa împreună o nouă companie care își propune să dezvolte și să producă în viitor vehicule electrice. În acest scop, cele două companii au semnat deja un “memorandum of understanding”, un fel de acord de colaborare. Acesta cuprinde câteva termene, un fel de plan de acțiune pentru următorii ani.

Astfel, noua entitate va fi înființată în cursul acestui an. Iar producția primului vehicul realizat în colaborare de către cele două companii este planificată pentru 2025.

Noua companie se va ocupa de planificare, design, dezvoltare și de vânzarea mașinilor. Honda va pune la dispoziție spațiile și echipamentele pentru producție și se va ocupa de fabircarea acestor vehicule. Iar Sony va asigura tot ceea ce înseamnă tehnologie, senzori, comunicații și entertainment pentru aceste mașini electrice.

Sony a anunțat încă de acum doi ani că intenționează să producă vehicule electrice. Ba chiar a arătat publicului Vision-S 02, un concept de vehicul electric pe care intenționa să-l producă. Și pe care îl puteți vedea în fotografia de mai sus.

Se pare că acest proiect nu a fost abandonat și va fi reluat de noua entitate juridică pe care o vor constitui cele două companii japoneze.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *