VW ID. Buzz

VW ID. Buzz a fost prezentat oficial

VW ID. Buzz

Producătorul german a prezentat oficial viitorul său bus cu motorizare electrică, o reeditare modernă (din toate punctele de vedere) a emblematicului Bully (Transporter T1). A fost însă o prezentare fără un model fizic, așa că avem la dispoziție doar fotografiile generate pe calculator. Însă vedem pentru prima dată acest model fără liniile de camuflaj. Și putem identifica suficient de multe elemente de design preluate de la stămoșul său apărut în anii 50.

Însă până acolo să ne uităm puțin la detaliile tehnice care au fost oferite publicului cu ocazia acestei lansări. Viitorul bus electric va fi construit pe aceeași platformă cu VW ID.4. Așa că multe caracteristici tehnice sunt comune.

VW ID. Buzz va avea tracțiune pe puntea spate. Aceasta va fi asigurată de un motor electric cu o putere de 201 cai putere. Acumulatorul va avea o capacitate de 77 kWh și se va putea încărca cu 11kW (AC) sau cu până la 170 kW (DC via CCS). Viteza maximă atinsă va fi de 145 km/h. Compania nu a oferit informații despre autonomie. Unele voci spun că aceasta ar fi cam mică și că se așteaptă și o versiune cu o baterie mai mare.

Vor exista două versiuni: una pentru pasageri, cu doar 5 locuri și una pentru marfă. Prima are două uși de tip slider pentru pasagerii din spate, cea de-a doua vine în echiparea standard doar cu o astfel de usă. Portbagajul se deschide în sus.

Grila din față aduce aminte de strămoșul Bully. Producătorul german a ales inclusiv o schemă în două culori pentru VW ID. Buzz, care a fost folosită și la emblematicul van. Sunt patru astfel de combinații, dintr-un total de 11 opțiuni de culoare. Partea de sus este mereu albă, cu tot cu o parte din grila frontală, iar jumătatea inferioară poate fi galbenă, portocalie, verde sau albastră. Fotografiile sunt grăitoare.

Doritorii din Europa vor putea lansa comenzi începând cu luna mai, iar livrările vor începe în toamna acestui an. Deocamdată nu se știe nimic de prețuri.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *