Jeep

FOTO: acesta este primul Jeep electric

Jeep

Stellantis este conglomeratul din spatele producătorilor auto Fiat, Jeep, Citroen, Opel și alți câțiva. O entitate a cărei strategii de viitor este construită în jurul motorizărilor electrice. Și, ca un fel de promisiune clară că acesta este viitorul, oficialii companiei și-au făcut cunoscute intențiile: peste 100 de modele de vehicule electrice lansate până în 2030 sub toate brandurile Stellantis.

Unul dintre aceste modele va fi, fără îndoială primul SUV electric al brandului Jeep. Un vehicul pentru care, deocamdată, compania a prezentat doar două fotografii pe conturile sale de social media.

Vehiculul aduce destul de mult cu actualul Jeep Compass. Păstrează grila frontală distinctivă pentru acest brand. Dar adaugă câteva E-uri albastre, pentru a arăta clar tipul de motorizare.

Deocamdată nu au fost publicate nici un fel de detalii de natură tehnică despre acest vehicul. Știm doar că producția sa ar trebui să înceapă în luna noiembrie a acestui an. Și nu oriunde, ci la fabrica Jeep din Polonia (Tuchy). La momentul de vârf ar trebui ca această fabrică să producă 110.000 unități pe an. În total, pentru că va exista și o versiune pe benzină.

Deocamdată putem doar să spunem că arată destul de bine, mai ales în varianta de culoare propusă. Așteptăm cu nerăbdare și câteva detalii tehnice.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *