Volvo

Volvo testeaza incarcarea wireless pentru masinile electrice

Volvo

Este vorba despre un test real-life pe care îl desfășoară cei de la Volvo, care cred că acest tip de încărcare ar putea deveni o soluție mult mai eficientă, cel puțin în marile aglomerări urbane. Testul are loc în orașul suedez Gothenburg și se va desfășura pe o perioadă de trei ani.

Testul presupune ca o mică flotă de vehicule electrice Volvo XC40 Recharge să fie integrată în rețeaua de taxiuri Cabonline care funcționează în acea localitate. În toată această perioadă, vehiculele elctrice se vor încărca în mod wireless în locuri special amenajate în acest scop, care vor funcționa și ca stații pentru taxiuri.

Infrastructura care face posibilă această încărcare va fi dezvoltată împreună cu inițiativa strategică Green City Zone, iar echipamentele vor fi furnizate de Momentul Dynamics. Practic încărcarea pornește automan în momentul în care este detectat un vehicul electric compatibil parcat pe respectivul loc. Lucru care nu mai presupune nici măcar deplasarea șoferului în afara vehiculului.

În cazul de față, puterea de încărcare va fi de 40 kW. Testul își propune ca respectivele vehicule să aibă o normă de funcționare de 12 ore din 24 și să parcurgă aproximativ 100.000 kilometri în fiecare dintre cei trei ani.

Dacă acest test se va dovedi un succes, cred că cei de la Volvo vor trece la implementarea sistemului de încărcare wireless la o scară mai largă. Și nu doar ei, ci și alți producători auto de tradiție. Sistemul promite să fie o soluție a viitorului, care mai are doar de trecut examenul testului real-life.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *