Renault

Renault retrage de la vanzare vehiculele cu motorizare conventionala in China

Renault

Producătorul auto francez a luat o decizie cel puțin interesantă. Renault nu va mai vinde în china vehicule cu motorizare convențională (benzină sau diesel). Adică așa zisele ICE (internal combustion engine). Se va axa doar pe vehicule electrie pe această piață cu potențial foarte mare. Și va mai vinde aici câteva modele de utilitare cu motorizare convențională.

Decizia a fost luată în urma analizei cifrelor dezamăgitoare de vânzări pe acest segment de vehicule din portofoliul companiei. În 2019, producătorul francez a vândut în această țară doar 18.607 unități dintr-o capacitate de producție de 110.000 unități.

China nu este o piață tocmai potrivită pentru producătorii auto europeni, mai ales pentru cei francezi. Așa că, probabil într-o încercare de a limita pierderile, Renault a decis să nu mai vândă aici decât vehicule electrice. Plus, așa cum spuneam, câteva modele de utilitare.

Prezența Renault în China a fost și este posibilă prin câteva joint venture-uri. Cel mai mare dintre acestea, Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC), va înceta să existe. Renault își va transfera partea de acțiuni către Dongfeng Motor Corporation, care însă nu va mai avea voie să folosească numele de Renault.

În același timp însă, compania franceză pune tot mai mult accent pe portofoliul de vehicule electrice. Renault City K-ZE, primul vehicul integral electric al francezilor care se fabrică în China, se va bucura de o atenție mai mare în strategia de dezvoltare a pieței. Un vehicul care în Europa se va vinde, cel mai probabil, sub numele de Dacia Spring.

Renault City K-ZE va fi promovat în China printr-o alianță cu Nissan, vechiul partener, dar și cu Dongfeng. Evident, tot prin intermediul unui joint venture.

via Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *