Tesla Motors

Tesla Motors va produce ventilatoare pulmonare in fabrica de langa New York

Tesla Motors

În încercarea de a ajuta cat de mult posibil în combaterea epidemiei de COVID-19, Tesla Motors planuiește să redeschidă fabrica din New York și să producă în aceasta ventilatoare pulmonare, care să îi ajute pe pacienții în stare critică, cu insuficiență respiratorie. Pentru a accelera cât mai mult producția fără să fie nevoie de schimbări majore de echipamente de producție, inginerii de la Tesa Motors încearcă să folosească cât mai multe piese de la mașinile pe care le produce.

Și, deși pare greu de crezut, au avansat destul de repede cu designul. Astfel încât au putut să prezinte într-un material video și un prototip funcțional. Acum le rămâne doar să facă acest ansamblu să aibă dimensiuni cât mai reduse, pentru a putea fi integrat cu ușurință într-un salon de spital. Vedeți mai jos respectivul echipament. Pe graficul care apare la un moment dat pe un perete, piesele reprezentate cu portocaliu sunt piese folosite la producția vehiculelor electrice Tesla. Majoritatea provin de la Tesla Model 3.

Nu este singurul efort făcut de Tesla Motors și de Elon Musk pentru a ajuta. Echipa din China a Tesla Motors a reușit să achiziționeze 1000 de ventilatoare pulmonare pe care le-a donat spitalelor din California.

De asemenea, compania s-a implicat și în livrarea de măști către spitalele din SUA, măști achiziționate pe cheltuiala proprie. Au produs și viziere pentru cadrele medicale din prima linie.

Mi-ar fi plăcut să văd astfel de acțiuni de suport și din partea oamenilor de afaceri (cam pretențioasă formularea) din România. Și aici sistemul de sănătate are nevoie de suport, acum mai mult ca oricând. Însă exemplele locale sunt destul de puține și timide.

via Tesla Motors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *