Hyundai Kona Electric

Fabrica Hyundai din Cehia incepe sa livreze Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Coreenii de la Hyundai s-au mișcat surprinzător de repede. Parcă mai ieri au anunțat că fabrica Hyundai din Cehia va produce exclusiv Kona Electric și iată că deja se fac primele livrări de mașini produse aici. Asta înseamnă eficiență și determinare după părerea mea. Compania vine astfel în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru acest vehicul. Popularitatea sa vine și din autonomia destul de bună pentru un preț atractiv. Vă reamintesc că un Hyundai Kona Electric a atins o autonomie de peste 480 kilometri, la un drum pe autostradă (acolo unde vehiculele electrice nu sunt chiar așa de eficiente) și cu aerul condiționat pornit. Un consumator de baterie în plus.

Faptul că producția de Kona Electric se mută și în Europa este o veste foarte bună pentru cei care vor să achiziționeze acest vehicul. În toamna anului trecut, în România spre exemplu, termenul de livrare pentru varianta electrică de Kona era de peste șase luni de zile. Sunt convins că acum lucrurile s-au schimbat în bine. Sper eu (și o să încerc să verific acest detaliu) că termenul de livrare a scăzut semnificativ.

Fabrica Hyundai din Cehia, Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) pe numele ei corect, locată în Nosovice, tocmai a livrat către un client european primul Kona Electric produs aici. În prezent, spune comunicatul companiei, volumul de unități produse aici este de 150 de vehicule pe zi. Eu zic că este un ritm foarte-foarte bun (aproximativ 3000 de Kona Electrice produse într-o lună).

În paralel, și fabrica Hyundai din Uslan, Coreea de Sud, își mărește producția de Kona Electric, pentru că există cerere tot mai crescută pentru acest model. Producătorul auto se așteaptă ca la nivel global, numărul comenzilor de Hyundai Kona Electric să atingă cifra de 80.000 pentru anul 2020.

Același comunicat de presă ne mai spune că Hyundai Kona Electric devine astfel primul vehicul electric produs în Cehia.

via InsideEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *