Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric, autonomie de peste 480 de kilometri

Hyundai Kona Electric

Este un test făcut de Forrest Jones, un vlogger specializat pe piața de auto, cu accente pe vehiculele electrice, în Statele Unite. Partea frumoasă este că omul a obținut această autonomie de peste 480 kilometri în condițiile în care a rulat în mare parte pe autostrată, cu aerul condiționat pornit. Sunt două variabile care influențează destul de mult performanțele legate de autonomie ale unui vehicul electric.

Se știe că autonomia scade destul de mult atunci când vehiculul rulează pe autostradă, la fel cum ea scade dacă este folosit aerul condiționat. Și totuși Forrest Jones a reușit să treacă de 480 de kilometri autonomie. Ceea ce transformă Hyundai Kona Electric într-un candidat demn de luat în calcul dacă se intenționează achiziția unui vehicul electric.

Hyundai Kona Electric este disponibil și în România și se pare că termenele de livrare au început să se apropie de normalitate. Undeva în octombrie anul trecut, Kona Electric avea un termen de livrare de 6-7 luni de zile pentru România. Înțeleg că acum este ceva mai puțin de așteptat.

Hyundai a anunțat oficial că începe producția de Kona Electric și la fabrica din Cehia, din dorința de a fi mai aproape de consumatorii europeni. Un nou argument înspre feelingul meu că încet-încet, Hyundai va câștiga tracțiune pe piața de vehicule electrice.

Revenind la performanța remarcabilă de autonomie realizată de Forrest Jones la volanul unui Hyundai Kona Electric, vă propun să urmăriți și materialul video rezultat. Enjoy!

via ForrestsAutoReviews   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *