Fiat 500e

Fiat 500e prezentat oficial

Fiat 500e

Iată că Fiat se alătură curentului și face un pas mare înspre pasionații de vehicule electrice. Noul Fiat 500e este un vehicul nou, diferit din punct de vedere fizic de versiunea cu motor cu combustie internă. Evident, sunt și trăsături comune, ambele vehicule sunt inspirate din vechiul Fiat 500, o figură legendară în istoria auto din Italia și nu numai.

Fiat 500e

Pentru toate elementele de design și de construcție, atât la interior, cât și la exterior, sunt grăitoare fotografiile.

Noi o să ne oprim puțin asupra performanțelor tehnice pe care le etalează Fiat 500e, mult mai importante pentru un vehicul electric. Noul model se bazează pe un acumulator de 42 kW, care îi oferă o autonomie de până la 320 km (WLTP). Motorul electric dezvoltă o putere de 118 CP și este capabil să propulseze vehiculul până la 150 km/h. Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 9 secunde.

Fiat 500e

O încărcare la priza de acasă durează aproape 14 ore. Însă cu un încărcător rapid (85 kW), se poate încărca 80% din baterie în doar 35 minute.

Ajungem și la detaliile comerciale. O primă serie specială, o ediție de debut, va fi realizată în 500 de exemplare. Poate fi deja comandată din majoritatea piețelor europene, fără să fie foarte clar termenul de livrare. Prețul este de 37.900 euro, cel puțin pentru acest prim lot. Teoretic, modelul standard ar trebui să coste ceva mai puțin atunci când apare.

Fiat 500e

via InsideEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *