Renault Twingo ZE

Renault Twingo Z.E., masina electrica mica, pentru mediul urban

Renault Twingo ZE

Renault va arăta versiunea electrică a lui Twingo, care va primi și un Z.E. în denumire, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Asta după ce a prezentat-o oficial acum câteva zile. Este o mașină electrică mică, de oraș, care generează un interes uriaș pentru fanii mașinilor electrice din România, pentru că se zvonește că prima Dacia electrică, pe care producătorul francez a promis că o va arăta la același Salon Auto de la Geneva și, mai apoi, o va face disponibilă anul viitor, va fi construită pe aceeași platformă ca Twingo Z.E.

Țin să accentuez faptul că Renault Twingo Z.E. este o mașină de oraș, cu dimensiuni mici și cu performanțe potrivite pentru utilizarea în mediul urban. Vine echipată cu un motor electric de 81 CP, cu tracțiune pe puntea spate (la fel ca versiunea cu motorizare convențională).

Renault Twingo ZE

Poate accelera de la 0 la 50 km/h în aproximativ patru secunde și poate atinge o viteză maximă de 135 km/h.

Ajungem și la partea cea mai importantă: autonomia. Acumulatorul relativ mic de 22 kWh asigură o autonomie declarată de 250 km (City WLTP), care în realitate, conform unui algoritm de echivalare, este mai apropiată de valoarea de 180 km. Chiar și așa, pentru o mașină de oraș, sună destul de frumos.

Renault Twingo ZE

O încărcare completă, la o priză ordinară de apartament, va lua 13 ore și 30 de minute. Lucrurile arată mai bine pe măsură ce crește puterea de încărcare. Puțin peste o oră pentru 80% încărcare la un punct de încărcare de 22 kW (curent trifazic, 32 A).

Renault Twingo ZE

Renault Twingo Z.E. va deveni disponibil în Europa în a doua parte a anului. Nu s-au vehiculat prețuri, dar oficialii companiei franceze promit prețuri rezonabile. Speculațiile vorbesc despre 22.000 euro. Dacă aplicăm subvențiile chiar generoase oferite de statul român, începe să arate bine.

via Renault

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *