Chevrolet Menlo EV

Chevrolet Menlo EV disponibil exclusiv in China

Chevrolet Menlo EV

Cei de la General Motors vin cu o strategie cel puțin ciudată și lansează un vehicul electric sub brand-ul Chevrolet, exclusiv pentru piața din China. Surprinde destul de mult această decizie din două motive. Piața din China este destul de aglomerată și există oferte interesante de la producătorii locali. În al doilea rând, un astfel de vehicul cum este Chevrolet Menlo EV are potențial și ar putea să se bucure de succes pe piețele europene.

Pe de altă parte însă, Chevrolet Menlo EV este construit pe platforma lui Chevrolet Bolt, dar propune o formă mai atractivă. Așa că ar putea canibaliza tocmai vânzările modelului a cărui platformă o folosește. Poate că acesta este motivul pentru care nu vor să intersecteze cele două vehicule pe piețele mari. E și asta o strategie. Poate vom vedea un Bolt 2 cu un design mai atractiv într-un viitor apropiat.

Chevrolet Menlo EV

Revenind la Menlo cel exclusiv pentru piața din China, care tocmai a devenit disponibil comercial, mașina are un preț de pornire de aproximativ 23.000 dolari, după aplicarea subvențiilor oferite de guvernul chinez pentru achiziția de vehicule electrice.

O mașină cu formă de SUV compact, cu un motor electric ce dezvoltă o putere de 174 CP și atinge o viteză maximă de 150 km/h și mai ales care promite o autonomie de până la 410 kilometri (NEDC), chiar sună bine la acest preț. Va concura cu Hyundai Kona EV și KIA Niro EV, toate trei sunt pe același segment de mărime.

Chevrolet Menlo EV

Vine cu funcții avansate de conectivitate cu telefonul, cu o grămadă de dotări pe zona de securitate și cu o garanție de opt ani sau 160.000 kilometri, care rămâne valabilă și în cazul schimbării proprietarului. Destul de interesant, păcat că nu va ieși (cel puțin în forma asta) de pe teritoriul Chinei.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *