autobuze electrice Brasov

Primele doua autobuze electrice ajung la Brasov

autobuze electrice Brasov

Primele două autobuze electrice din cele 32 prevăzute în contractul de achiziție semnat între Primăria Brașov și compania cehă SOR Libchavy, vor ajunge în curând la Brașov. Se va întâmpla în luna aprilie și în intervalul de timp rămas până la această primă livrare, autoritățile locale au de rezolvat problema infrastructurii necesare încărcării acestora.

În acest sens, reprezentanții Primăriei Brașov și ai Regiei Autonome de Transport Brașov au anunțat că au început demersurile autorizării instalării unei stații de încărcare rapidă la capătul de linie de pe strada Independenței din cartierul Tractorul. Au fost obținute avizele necesare din partea furnizorului de energie electrică, așa că lucrările vor putea demara.

Astfel, prima linie care va beneficia de autobuze electrice va fi lina 36, care face legătura între Livada Poștei și cartierul Tractorul (strada Independenței).

În paralel cu instalarea unei stații de încărcare rapidă la capătul de linie de pe strada Independenței, Regia Autonomă de Transport Brașov va începe instalarea de stații de încărcare lentă în garajele sale. Aici autobuzele vor sta la încărcat peste noapte. Este și aici o problemă. Directorul RATB a declarat că momentan, rețeaua electrică existentă va permite instalarea a maxim 20 de astfel de prize. Însă este nevoie de 32, așa că se va proceda la extinderea rețelei interioare a RATB-ului.

Vă reamintesc că autobuzele electrice care vor face parte din parcul auto al RATB vor avea o capacitate de 102 pasageri, din care 35+1 pe scaune și o autonomie reală de aproximativ 200 kilometri. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 90 milioane lei. Finanțarea a fost obținută de la Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului de Mediu. Conform comunicatului de presă al municipalității, autobuzele vor circula pe liniile 9, 15, 22, 23b, 29, 32, 34, 36 și 539, iar stațiile de încărcare rapidă vor fi Gara Brașov, Independenței, Panselelor, Rulmentul, Saturn, Stadionul Municipal, Timiș-Triaj, Triaj și Garaj.

În paralel cu acest contract, Primăria Brașov va achiziționa și 26 de troleibuze noi, marca Solaris, produse în Polonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *