Solaris

Solaris va produce un autobuz electric de 15 metri

Solaris

Noul autobuz electric al companiei poloneze va purta numele de Solaris Urbino 15 LE și va avea trei axe. O configurație mai potrivită pentru un autobuz de 15 metri, chiar dacă nu este unul articulat. Urbino 15 LE întregește portofoliul de autobuze electrice al companiei, care mai oferă o versiune articulată, de 18 metri și una ceva mai scurtă, de doar 12 metri (cu două axe). Modelul nou anunțat vine să umple golul dintre cele două versiuni existente.

Tot în segmentul de autobuze electrice, Solaris mai oferă un model de mini-autobuz, cu lungime de 8,9 metri, pentru centrele istorice ale marilor orașe sau pentru zonele foarte aglomerate. Cu autobuze de aceste dimensiuni, orașul Turda și-a electrificat întreaga flotă de autobuze.

Revenind la Solaris Urbino 15 LE, acesta a fost conceput pentru a răspunde cererilor tot mai frecvente venite dinspre țările scandinave. Polonezii au decis să răspundă acestor cereri cu un autobuz care poate veni echipat pentru trasee integral urbane, într-o variantă cu trei uși și mai multe locuri în picioare și una pentru curse interurbane, cu doar două uși și cu mai multe scaune.

Desigur, Solaris Urbino 15 LE se poate preta și la cerințele altor țări europene. Și aici găsim și motivul pentru care mi-a atras atenția acest material. Solaris Bus and Coach a livrat autobuze electrice sau troleibuze și la noi în țară, inclusiv la Brașov. E drept, începuturile sunt timide, însă sperăm să fie doar primul pas. Și să vedem cât mai multe autobuze electrice Solaris (sau de la alți producători) pe străzile orașelor noastre.

via ChargedEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *