O astfel de măsură a fost inclusă în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 (PNIESC). Fără a avea însă un termen foarte clar de implementare. Însă introducerea ei pare a fi fost cerută de Comisia Europeană, alături de alte modificări ale Planului depus inițial. Astfel că în varianta revizuită și-au făcut loc toate aceste recomandări. Inclusiv cea referitoare la vehiculele Euro 3 și Euro 4.
Deocamdată, varianta revizuită a Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 a fost pusă în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Printre măsurile care merită evidențiate se numără recomandarea ca vehiculelor electrice și mijloacelor de transport în comun să li se construiască benzi separate. O măsură care are mari șanse să rămână la nivel pur teoretic, pentru că circulația în marile orașe este oricum sufocată și astfel de benzi dedicate ar încurca și mai tare lucrurile.
Mai intersantă mi se pare încercarea de a crește la nivel național procentul de energie electrică produsă din surse regenerabile până la 34% din total. Pare ceva mai ușor de realizat și cred că impactul asupra mediului prin scăderea gradului de poluare ar fi ceva mai vizibil.
Tot aici ar putea să fie reglementate și normele de aplicare a Programuluj Rabla pentru anul curent și anii viitori. Informații pe care le așteptăm cu interes și despre care vă vom ține cu siguranță la curent.
via AutoBild