Audi

Audi investeste 100 milioane de euro in statii de incarcare pentru masini electrice

Audi

Aceste stații de încărcare vor fi plasate în parcările fabricilor Audi din Germania, Belgia și Ungaria. Intenția este de a le asigura în primul rând angajaților companiei posibilitatea de a-și încărca mașinile electrice cu care se deplasează către serviciu. Cu toate acestea, stațiile respective de încărcare vor fi deschise și publicului și, cel puțin la nivel declarativ, folosirea lor va fi gratuită. Este însă mai greu de crezut că proprietarii de mașini electrice care nu au treabă cu Audi, vor merge în parcarea fabricii pentru a-și încărca bateriile. Însă nu se știe niciodată cum ai nevoie de puțin curent și cea mai apropiată stație de încărcare este în parcarea fabricii Audi.

Intenția producătorului auto german este ca până în 2022, unul din zece locuri de parcare din jurul fabricilor Audi să fie destinat vehiculelor electrice. În acest sens, investiția de 100 milioane de euro se va materializa în peste 4500 stații de încărcare pentru EV-uri. 3500 dintre acestea se vor găsi în parcarea din fabrica centrală Audi, din Ingolstadt și 1000 lângă fabrica din Neckarsulm, ambele în germania. Câte 100 de locuri de parcare pentru vehicule electrice, cu prize de încărcare fiecare, vor fi create laângă fabricile din Bruxelles, Belgia și Gyor, Ungaria.

Audi are deja 660 de astfel de locuri de parcare cu stații de încărcare în locațiile din Germania și Belgia. Însă saltul pe care compania intenționează să îl facă până la mijlocul lui 2022 este unul spectaculos. Să sperăm că va reprezenta un imbold major pentru ca angajații să treacă spre motorizările electrice.

via Audi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *