Rombat

Rombat demareaza productia de acumulatori pentru vehicule electrice

Rombat

Prezență de tradiție pe piața românească de acumulatori plumb acid pentru autovehicule, compania Rombat din Bistrița face un pas important inclusiv pentru poziția de jucător activ în industria auto a țării noastre. Începând din această lună, Rombat demarează producția de acumulatori li-ion destinați vehiculelor electrice. Este o premieră interesantă, care plasează țara noastră pe harta producătorilor de astfel de componente pentru EV-uri, într-o companie destul de selectă.

„Fabrica de celule Li-Ion de la Cernica, Ilfov, este pasul către viitor făcut de Rombat și o investiție de referință de pe piața românească. În parteneriat cu Prime Technologies vom dezvolta baterii Li-Ion de tip «custom made» și vom intra într-o piață nouă pentru Rombat’, a explicat Eduard Croitoru, director de marketing și vânzări al Rombat.

Bateriile care vor fi produse aici sunt de tip litiu-nichel-mangan (NMC) de 20 Ah/3,65 V și fosfat de fier-litiu (LPF) de 20 Ah/3,2 V.

Investiția în noua fabrică a totalizat 12 milioane de euro și a inclus și linia tehnologică de fabricare a celulelor li-ion, cu o capacitate anuală de 1.000.000 de unităţi. Fabrica este amplasată în Cernica, lângă Bucureşti, are două niveluri care se întind pe o suprafață totală de 5000 metri pătrați. Firma Rombat din Bistriţa este controlată de grupul sud-african Metair.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *