Shell

Shell isi dubleaza numarul de puncte de incarcare pentru vehicule electrice din Germania

Shell

Este parte a unei strategii de combatere a poluării pe care Shell vrea să o implementeze treptat în toate țările în care compania este prezentă. Deocamdată, primul pas este creșterea numărului de puncte de încărcare din benzinăriile Shell din Germania, de la 100 la 200. Nu este un pas foarte mare pentru companie, efortul ar fi putut fi mai mare.

Poate mai spectaculoasă este intenția de a derula în paralel o campanie pilot prin care șoferii care alimentează în stațiile Shell cu carburanți convenționali, să plătească o taxă care va merge într-un fond ce va finanța proiecte care reduc emisiile de carbon. Pare cam alambicat acest mecanism comunicat de Shell. Cert este că un eurocent pentru fiecare litru de benzină sau motorină alimentat în rețeaua Shell se va duce în acest fond. Programul pilot va rula în Germania, Austria și Elveția.

Mi-e teamă să nu fie doar o manevră de PR. Este destul de greu să iei în serios declarațiile unei companii din domeniul petrolier care nu are tocmai cea mai imaculată imagine atunci când vine vorba despre poluare. Fie că este vorba de accidente nefericite, fie că vorbim despre emisii sau deversări intenționate ale rafinăriilor Shell, sunt câteva fapte care au rămas consemnate. Așa că orice încercare de a le sterge din memoria publică este binevenită pentru companie. Sper totuși ca această intenție să se concretizeze. S-ar putea să servească drept exemplu pentru alți jucători de pe piața petrolieră.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *