Renault D Wide Z.E.

Carlsberg Group cumpara o flota de 20 de camioane electrice Renault

Renault D Wide Z.E.

Este vorba despre modelul Renault D Wide Z.E., produs în Franța, în uzina Renault din Blainville-sur-Orne. Pentru producătorul auto, comanda de 20 de unități pe care a lansat-o Carlsberg Group este cea mai mare din Europa. Camioanele vor fi plasate în Elveția, în custodia distribuitorului Feldschlösschen Swiss, care le va folosi pentru a livra comenzile din cele 15 depozite de pe teritorului Elveției.

Rutele zilnice vor avea între 100 și 200 kilometri. Ceea ce nu va reprezenta vreo piedică pentru Renault D Wide Z.E., care are o autonomie reală de până la 200 kilometri. Aceasta este posibilă datorită unui pachet de acumulatori de 200 kWh. Camioanele vor fi echipate cu două motoare electrice, cu o putere totală de 370 kW.

Capacitatea maximă este de 27 tone, ceea ce il transformă într-un mijloc eficient de livrare a mărfii pe distanțe relativ mici. Cred că marja sigură de distanță este de 150-160 kilometri.

Pentru Carlsberg Group este un proiect pilot, care dacă va funcționa și își va amortiza costurile, va fi implementat și în alte locații. Evident, contează mult și impactul asupra mediului și reducerea emisiilor de noxe, însă eficiența financiară primează.

Toate cele 20 de camioane Renault D Wide Z.E. vor fi livrate în cursul acestui an.

via InsideEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *