UPS Arrival

UPS achizitioneaza o flota de 10.000 de vehicule electrice de la Arrival in urmatorii patru ani

UPS Arrival

Este o decizie luată cu scopul de a-și transforma întreaga flotă într-una prietenoasă cu mediul, cu zero emisii de carbon. În acest scop, UPS a semnat un contract cu un start-up din Marea Britanie, Arrival,care prevede achiziționarea a 10.000 de utilitare mici cu motorizare exclusiv electrică. Livrarea va începe chiar de anul acesta și se va încheia în 2024. Însă acordul are o clauză care îl poate prelungi și poate dubla numărul de vehicule electrice achiziționate de UPS.

Valoarea contractului este de 339 milioane lire sterline pentru primele 10.000 de unități. Odată ajunse în flota UPS, acestea vor opera în Europa, Marea Britanie și Statele Unite.

Mai mult, UPS a promis că va achiziționa și un pachet de acțiuni în compania Arrival, pentru a strânge și mai tare relațiile dintre cele două companii.

Arrival produce vehicule electrice unitare folosind o platformă modulară, care se ajustează în funcție de nevoi. Deocamdată producția se derulează doar în Marea Britanie, în Banbury, Oxfordshire, dar se intenționează și deschiderea unei unități de producție în Statele Unite. Compania a fost fondată în 2015 de către antreprenorul rus Denis Sverdlov.

via Arrival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *