MOL Plugee

MOL a introdus taxa pentru incarcarea vehiculelor electrice in benzinariile sale din Bucuresti

MOL Plugee

Serviciul se cheamă MOL Plugee și era folosit în mod gratuit până anul trecut. Însă nevoia de a dezvolta și extinde această rețea a condus la aplicarea unui tarif pentru folosirea prizelor din benzinăriile MOL.

„Instalarea și operarea infrastructurii staţiilor de încărcare presupune costuri considerabile, astfel încât nu am putea continua îmbunătăţirea reţelei de staţii de încărcare dacă acest serviciu ar fi menţinut gratis”

Deocamdată funcționează doar în București, în patru benzinării ale companiei. Detalii despre localizarea acestora veți găsi în link-ul sursă. Site-ul nu este foarte bine realizat și cred că pe măsură ce va crește numărul de utilizatori, va fi pusă la punct o interfață mai prietenoasă, poate chiar și o aplicație dedicată pentru dispozitive mobile.

MOL Plugee

Tarifele sunt fixe indiferent de capacitatea acumulatorului încărcat. 29 de lei pentru încărcare normală 22kWh (AC Type 2) și de 44 de lei pentru încărcare rapidă 50kWh (DC CCS, CHAdeMO).

Nu-mi dau seama dacă prețurile sunt mari sau nu, este o discuție destul de lungă. Cert este că avem o promisiune indirectă că această rețea de stații de încărcare va fi dezvoltată. Grupul MOL deține peste 200 de benzinării în România. Este loc destul de mult pentru creșterea infrastructurii necesare vehiculelor electrice, inclusiv din partea MOL.

via MOL Plugee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *