Volkswagen construieste o fabrica de vehicule electrice in China

Mai exact în Shanghai, acolo unde Volkswagen Group China a demarat deja proiectul de construcție a unei fabrici care va produce vehicule electrice Volkswagen. Dincolo de forța de muncă mult mai ieftină în China, cei de la Volkswagen s-au asigurat astfel că au pus deja un picior pe una dintre cele mai ofertante piețe din industria de vehicule electrice. China are un potențial imens de vânzări, iar produsele fabricate în această țară se vor bucura de o bună primire din partea publicului. Și probabil și a autorităților.

Fabrica Volkswagen din Shanghai va putea produce până la 300.000 de vehicule pe an. Aceste vehicule vor fi construite pe platforma modulară a celor de la Volkswagen, Modular Electric Drive Kit (MEB).

Interesant este că această fabrică, care este planificată să înceapă producția în 2020, va fi una foarte modernă. Pe o suprafață de aproximativ 60.000 metri pătrați se vor găsi peste 1400 de roboți, dar și tehnologii din zona realității augumentate, realității virtuale sau inteligenței artificiale. În plus, se dorește ca procesul de producție să fie unul cât mai puțin poluant. Intențiile sunt frumoase, însă până la transpunerea lor în realitate mai este drum lung.

via ChargedEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *