Karsan Jest Electric

Karsan lanseaza un microbuz electric pe platforma de la BMW i3

Karsan Jest Electric

Îi spun microbuz datorită dimensiunilor sale ceva mai mici, însă sursele oficiale fac referire la el ca fiind un autobuz. Oricum ar fi, este destinat transportului urban de persoane. Și, mult mai important decât denumirea, este faptul că între producătorul german celebru în industria auto, BMW și producătorul turc de autobuze Karsan, a fost semnat un acord de colaborare cu beneficii pentru ambele părți.

Ca primă etapă, Karsan folosește platforma de BMW i3 (motorul, transmisiile și pachetele de acumulatori) pentru a motoriza un mic autobuz electric destinat transportului de persoane pe distanțe relativ scurte, denumit Jest Electric.

Autobuzul celor de la Karsan poate acomoda două unități de acumulatori de BMW i3 de 44 kW, pentru o autonomie totală în sarcină de până la 210 kilometri între două încărcări. Și, în ceea ce privește dimensiunea, la aproximativ 6 metri lungime, Karsan Jest Electric poate transporta până la 26 de pasageri. Evident, nu toți cu locuri pe scaune.

Compania turcă a declarat că va produce primele unități de Jest Electric pentru piața internă, însă ia în calcul în viitorul apropiat și exporturile.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *