Mercedes-Benz eActros

Mercedes a livrat prima flota de camioane electrice Mercedes-Benz eActros

Mercedes-Benz eActros

O primă flotă comercială de autocamioane cu motorizare integral electrică Mercedes-Benz eActros a fost livrată și va începe să opereze. Este vorba despre 10 camioane electrice pe care Mercedes le-a livrat companiei Hermes, unul dintre cei mai mari operatori logistici independenți de pe piața germană. De-a lungul timpului între Mercedes-Benz și Hermes s-au mai derulat proiecte de colaborare care au avut ca numitor comun platformele electrice dezvoltate de producătorul auto german. Hermes operează în prezent aproximativ 1500 de utilitare mici cu motorizare electrică produse de Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz eActros

Această tranzacție care implică flota de 10 camioane Mercedes-Benz eActros are și rol de proiect pilot pentru următorii doi ani, pentru a determina în ce direcții se pot îmbunătăți camioanele electrice vândute de Mercedes.

Mercedes-Benz eActros este propulsat de două motoare electrice de câte 125kW fiecare, ținute în viață de un pachet de acumulatori care totalizează 240 kWh. Perioada de încărcare durează de la 3 la 11 ore, iar autonomia permite folosirea pe distanțe medii spre mici. Cele 10 camioane vor parcurge pentru început o rută de 50 kilometrii între două locații Hermes.

Mercedes-Benz eActros

Mercedes-Benz eActros are două capacități brute, de 18 tone și de 25 tone. Tranzacția cu Hermes are ca subiect camioane electrice Mercedes-Benz eActros de 18 tone, cu o capacitate de încărcare de peste 11 tone. Într-o fază ulterioară se va trece și la versiunea mai mare a autocamionului.

Mercedes-Benz a anuntat că și viitoarele parteneriate similare vor avea rol de pilot și de testare a platformei lor electrice pentru autocamioane.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *