Ford Spin

Ford cumpara Spin si intra in piata de scutere electrice

Ford Spin

Seriozitatea intenției celor de la Ford de a avea un cuvânt greu de spus pe această piață este confirmată și de valoarea acestei investiții. Nu mai puțin de 100 de milioane de dolari se spune că a cheltuit Ford pentru achiziția Spin, un start-up specializat pe vehicule electrice mici pe două roți, în principal trotinete electrice, dar și scutere.

Pentru Ford este și o investiție, pentru că piața de trotinete electrice pare să aibă un potențial imens. Anumiți competitori direcți ai Spin au ajuns deja la valori de piață și de două miliarde de dolari. Mai exact, este vorba despre Bird, o altă companie de pe această piață, evaluată la această sumă incredibilă.

Această achiziție deschide încă o oportunitate pentru Ford. Se pare că tot mai mulți producători auto sunt tentați și de ideea de car sharing, ca variantă la achiziționarea directă a unui vehicul. Însă pentru ca serviciile să fie complete, un singur furnizor trebuie să îi ofere clientului posibilitatea de a închiria o mașină, un scuter sau chiar o bicicletă sau o trotinetă. Așa că Ford și-a asigurat infrastructura în eventualitatea în care se va alătura acestui trend.

via Axios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *