NIO ES8

NIO a strans un miliard de dolari in urma listarii la bursa in Statele Unite

NIO ES8

Este cred prima acțiune concretă prin care compania chineză se îndreaptă spre statutul declarat de producător global de vehicule electrice. Până acum toată activitatea acestei companii a fost limitată la piața din China. Acolo se desfășoară și toată producția și acolo este și piața de desfacere pentru produsul final.

Produs final reprezentat de NIO ES8, un SUV integral electric care s-a vândut cu un preț de 83.000 dolari (primele 10.000 bucăți, care au fost Founder Edition și au avut câteva dotări exclusiviste) și care are acum un preț de listă de pornire de 68.000 dolari, din care se scad subvențiile acordate de autoritățile din China pentru a încuraja adopția motorizărilor electrice.

Oarecum specific pentru NIO ES8 este sistemul de închiriere al bateriilor, similar cu cel pentru Renault ZOE, care, contra a 200 de dolari pe lună le oferă posesorilor accesul la o rețea exclusivă ce permite schimbarea rapidă a acumulatorilor pentru economisirea timpului de așteptare.

NIO ES8

Legat de listarea din Statele Unite, va fi interesant de urmărit dacă infuzia de capital va fi folosită pentru a încercă aducerea acestui SUV electric și pe piețele occidentale, sau va fi mai degrabă destinat umplerii unor găuri financiare care au tot fost prezente în istoricul scurt al acestei companii chineze. Sper să nu fie așa, pentru că este o șansă cu care cei de la NIO s-ar putea să nu se mai întâlnească.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *