Afeela

Sony și Honda au prezentat Afeela, primul lor concept de vehicul electric

Afeela

Pe scena CES-ului care se desfășoară în Las Vegas, Sony și Honda au oferit publicului, așa cum au promis la finalul anului trecut, detalii despre proiectul lor comun de vehicul electric. În fapt, au lansat brandul Afeela și au prezentat primul concept de vehicul electric ce va purta acest nume.

Un concept de vehicul care, cel puțin din punct de vedere fizic, arată foarte bine. A fost prezent pe scenă, dar nu cred că era o unitate complet funcțională. Din punctul de vedere al funcționalităților, Yasuhide Mizuno, CEO al Sony Honda Mobility, de declarat publicului că focusul cade pe trei elemente clare: autonomy, augmentation și affinity. Le-am lăsat în engleză, pentru că sunt noțiuni destul de abstracte, care nu ajută foarte mult.

Doar în legătură cu primul dintre aceste trei elemente de focus avem câteva detalii. Știm că Afeela va fi echipată cu peste 45 de senzori și camere video, va avea un media bar pe exterior, prin care va putea comunica cu alte vehicule și cu șoferii acestora și își propune să ofere posibilități de deplasare autonomă de nivel 3 în anumite scenarii și de nivel 2+ în majoritatea scenariilor, inclusiv cele urbane.

Din punct de vedere comercial, precomenzile pentru acest model vor începe în prima jumătate a anului 2025. Vânzările propriuzise vor începe la finalul aceluiași an, iar primele livrări către clienți sunt programate să aibă loc în primăvara lui 2026, în Statele Unite și Canada.

Probabil că și doritorii din Japonia vor putea avea acces în aceeași perioadă la Afeela. Mai este mult până acolo, deocamdată să ne delectăm cu pozele publicate.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *