BYD

BYD laseaza trei vehicule electrice in Europa

BYD

Chinezii de la BYD (Build Your Dream) au organizat un eveniment care s-a desfășurat cu două zile în urmă. Au anunțat intrarea oficială în Europa și disponibilitatea pentru trei vehicule electrice din portofoliul companiei în noile piețe. Piețe care, conform site-ului oficial al companiei sunt Franța, Germania, Olanda, Belgia, Norvegia, Danemarca și Suedia.

Cele trei modele pe care publicul european le poate accesa sunt Atto 3, Han și Tang. Comenzile pot fi plasate de luna viitoare, iar primele livrări vor începe imediat. Un prim lot este deja în drum spre Europa. Cel târziu la finalul anului, primele vehicule BYD se vor afla pe străzile din țările enumerate mai sus.

Prețurile de pornire pentru cele trei modele sunt de 38.000 euro pentru Atto3, 72.000 euro pentru Han, care își propune să rivalizeze cu Audi și BMW (s-au ferit să pronunțe Tesla) și undeva la 70.000 euro pentru popularul SUV Tang. Nu sunt prețuri chiar mici, dar lista de dotări și aspectul (mai ales cel interior) par cel puțin interesante.

Atto 3 propune o autonomie WLTP de 420 km, o accelerație de la 0 la 100 km/h în 7.3 secunde și un consum de 15.6 kWh pentru 100 km.

Han accelerează până la 100 km/h în doar 3.9 secunde și are o autonomie de 660 km (WLTP city). Are tracțiune integrală, fiind propulsat de două motoare electrice.

Tang este un SUV cu șapte locuri care accelerează până la 100 km/h în 4.6 secunde și are o autonomie WLTP city de 520 km. Și el are tracțiune integrală obținută de la două motoare.

Mai multe detalii despre cele trei vehicule găsiți pe site-ul BYD din link-ul sursă.

via BYD Europe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *