Lotus Eletre SUV

Lotus Eletre SUV prezentat oficial, model electric cu 600 km autonomie

Lotus Eletre SUV

Producătorul britanic a prezentat oficial primul său vehicul cu cinci uși, Lotus Eletre SUV pe numele său. Prima sa mașină care nu este sport (deși sunt ceva caracteristici specifice), vehiculul său cu cea mai multă tehnologie. Însă, poate cel mai important, un vehicul cu motorizare exclusiv electrică, ce dispune de câțiva parametri impresionanți, cu care are destul de multe șanse să cucerească fanii.

Chiar dacă nu este un vehicul sport, trăsăturile sale fizice emană această caracteristică. Nu dezvolt prea mult, aici fotografiile sunt grăitoare. Însă trebuie să avem în vedere că motorizarea de bază va avea în jur de 600 cai putere. Probabil cu tracțiune integrală, cu un acumulator de peste 100 kWh (fără detalii exacte), cu o autonomie în jur de 600 kilometri și cu viteza maximă limitată la 260 km/h. Dacă nu am spus deja destule, adăugați o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde.

Din punct de vedere al tehnologiei, Lotus Eletre SUV încearcă să aducă tot ceea ce oferă și competitorii săi direcți (cu Tesla Model X în frunte). Inclusiv deplasare autonomă (acolo unde legislația o va permite).

La interior va exista și o configurație cu doar patru locuri, care înlocuiește tradiționala banchetă din spate cu un set-up format din două scaune și un fel de consolă centrală cu rol și de măsuță. Nu văd rostul, până la urmă vorbim de un Lotus, nu de o mașină de familie.

Deja se iau precomenzi pentru Lotus Eletre SUV, cu livrări în primăvara anului viitor. Producția se va întâmpla în China, în noua fabrică Lotus din Wuhan.

Mai jos gasiți și un material video mai detaliat, realizat de cei de la Auto Express.

via Auto Express

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *