Megane

Renault nu mai primeste comenzi pentru vehicule electrice in Germania

Megane

Renault Germania a luat decizia de a nu mai primi comenzi pentru vehicule electrice. Motivul este unul destul de simplu. Din cauza cererii destul de ridicate, combinată și cu o lipsă a componentelor (chip-uri, mai exact), care încă persistă, termenele de livrare au ajuns la un nivel record.

Ultimele vehicule electrice Renault au putut fi comandate în Germania vineri, pe 26 martie. Iar termenele de livrare pentru acestea au trecut deja în 2023.

Și aici ar putea fi o problemă destul de mare. Pentru că bonusul pentru stimularea adopției vehiculelor electrice este acordat de autoritățile din Germania până la finalul acestui an. Nu este foarte clar dacă acesta va fi prelungit și pe 2023. Așa că este posibil scenariul în care anumiți cumpărători care au luat în calcul și acel bonus atunci când au analizat achiziția unei mașini electrice, se vor trezi cu un preț mult mai mare, tocmai pentru că nu vor mai primi acel bonus.

Este un semn care reflectă o situație ce s-ar putea repeta și pe alte piețe. Dar și în cazul altor producători auto consacrați.

În plus, este de așteptat ca situația din Ucraina să afecteze și alte categorii de componente auto cât de curând.

Renault are în portofoliul său patru vehicule electrice pe care le vinde în Germania: ZOE, Twingo Electric, Megane E-Tech Electric și Transporter Master ZE.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *