Porsche

Porsche a achizitionat o noua companie de biciclete electrice

Porsche

Intentiile producătorului german atunci când vine vorba de piața de e-bike sunt cât se poate de serioase. Porsche are deja propria linie de biciclete electrice, disponibile la vânzare. În plus, a mai achiziționat companii cu activitate pe această piață.

Acum a cumpărat o primă parte din acțiunile Fazua. 20% din totalul acțiunilor, mai exact. Cu opțiunea prevăzută în contract de a mai putea achiziționa acțiuni pe viitor, până când va ajunge la o cotă majoritară care să-i ofere putere de decizie.

Valoarea contractului nu a fost detaliată.

Fazua, compania care are acum în Porsche un nou proprietar, este specializată în producerea de motoare și acumulatori pentru biciclete electrice. Produsele sale au o caracteristică specifică. Pot fi demontate de pe o bicicletă. Practic, cu motorul și bateriile date jos, avem o bicicletă convențională, fără greutate suplimentară. Iar atunci când este nevoie de un e-bike, acest lucru este posibil fără eforturi prea mari.

Compania lucrează deja cu peste 40 de brand-uri producătoare de biciclete electrice. Așa că poate fi privită și ca o investiție din partea producătorului auto german.

Însă cred că intențiile Porsche merg mult mai departe. Germanii vor să vină cu produse mai competitive pe această piață, cu tehnologii inovatoare, care să se ridice la nivelul acestui brand. În plus, acest trend pare să devină tot mai prezent. Sunt și alți producători auto consacrați care investesc în piața de biciclete electrice și vin cu produse sub propriul brand.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *