Smart #1

Smart #1, primul vehicul electric din noua era a companiei

Smart #1

Smart #1 este prima propunere de vehicul electric a companiei Smart Automobile Co. O divizie desprinsă din producătorul german Mercedes-Benz prin anii 90, care s-a consacrat rapid prin vehiculele sale de dimensiuni mici, destinate marilor aglomerări urbane. În 2019 germanii au înființat un joint venture împreună cu chinezii de la Geely, iar Smart Automobile Co a trecut sub umbrela acestuia. Scopul era ca producția de vehicule electrice mici să pornească și în China, pentru piețele asiatice.

În același an s-a conturat o nouă direcție pentru companie. Aceea ca brand-ul să devină unul pur electric. Cu vehicule concepute și dezvoltate de la zero de către departamentele celor de la Mercedes-Benz și produse la scara largă de către cei de la Geely.

Iar Smart #1 este primul astfel de vehicul integral electric. Un concept de SUV de dimensiuni mici, pe care compania l-a prezentat către presa de specialitate. Deocamdată doar a nivel digital, nu există nici măcar un prototip. Asta deși s-a vorbit de niște teste în tunelul aerodinamic, dar și de un drive-test în condiții de iarnă vitregă. Probabil că niște unități de test tot au produs.

Nici detaliile tehnice nu prea au fost prezente, așa că mare lucru despre acest vehicul nu putem spune la momentul acesta.

Da, în fotografiile generate pe calculator arată chiar bine. În plus, promite un acoperiș panoramic transparent, însă deocamdată cam atât.

Cu toate acestea, oficialii au precizat în cadrul evenimentului respectiv că Smart #1 va fi prezentat (cu tot cu un vehicul funcțional) până la finalul acestui an.

via Electrek  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *