Renault

Renault, Mitsubishi si Nissan vor forma o alianta pentru a dezvolta vehicule electrice impreuna

Renault

Conform unor surse apropiate de cele trei companii producătoare din industria auto, Renault, Mitsubishi și Nissan vor anunța săptămâna aceasta o alianță al cărei scop este dezvoltarea și producerea de vehicule electrice în comun. Nu atât sub vreun brand nou, ci fiecare sub propriul brand, dar pe platforme comune, dezvoltate împreună.

O astfel de alianță a mai avut loc între Renault și Nissan. Acum numele nou este Mitsubishi. Împreună, cele trei companii plănuiesc să investească aproximativ 23 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea acestor platforme comune.

Mai exact, vor fi cinci astfel de platforme, pe care se vor dezvolta circa 30 de modele de vehicule electrice sub toate cele trei branduri. Iar acest lucru se va întâmpla până în 2030. De altfel și numele noii entități se pare că va fi “Alliance to 2030”.

Anul propus ca țintă pentru obiectivele acestei alianțe corespunde și cu angajamentul luat de francezi, cum că Renault va fi un brand exclusiv electric în Europa în 2030. Un target care începe să capete sens în noul context al colaborării cu mai vechii parteneri de la Nissan, dar și cu Mitsubishi.

Teoretic, un astfel de parteneriat ar trebui să ajute cele trei companii în lupta cu competitorii mai mari de pe piața auto. Ar trebui de asemenea să diminueze costurile de dezvoltare și producție, lucru care ar trebui să se reflecte și în buzunarele cumpărătorilor de vehicule electrice. Însă de la teorie la practică, așa cum am văzut de foarte multe ori, este un drum foarte lung.

via Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *