Winnebago e-RV

Winnebago e-RV, un concept interesant de autorulota electrica

Winnebago e-RV

Advanced Technology Group (ATG) au prezentat un concept interesant de autorulotă (camper) cu motorizare electrică. Numele său este Winnebago e-RV și a fost deja prezentată în cadrul unui eveniment din Statele Unite, dedicat acestei categorii de vehicule. E drept, acolo sunt mult mai populare și există o piață. De altfel, compania este una americană. Însă noul vehicul poate reprezenta direcția către care ar fi normal să se îndrepte și acest segment de vehicule.

Modelul este realizat pe platforma Ford Transit. S-a folosit șasiul, caroseria și partea de suspensii. Oarecum surprinzător, deși Ford are propria platformă electrică care funcționează și pe modelele Transit, s-a optat pentru o soluție terță (Lightning e Motors).  

Astfel, Winnebago e-RV se bucură de un pachet de acumulatori care totalizează 86 kWh. Se obșine astfel o autonomie de aproximativ 200 kilometri. Una care, spun oficialii companiei producătoare, ar trebui să fie îndestulătoare pentru șoferii de autorulote, care preferă distanțe relativ mici între pauze.

Încărcarea durează doar 45 de minute la o priză rapidă.

Oricum, partea interesantă este că această autonomie este obținută în condițiile în care sunt satisfăcute și alte nevoi pe care utilizatorii unui astfel de vehicul le au. Toate echipamentele necesare traiului în natură funcționează fără sincope și sunt de clasă premium. Frigider, aragaz, cuptor,apă caldă, aer condiționat, nimic nu lipsește. Consumul de energie este optimizat la maxim și poate fi controlat de pe tabletă sau telefon, via o aplicație dedicată.

Winnebago e-RV este doar un pionier într-un segment care, mai devreme sau mai târziu, va exploda. Mai ales în condițiile actuale, mulă lume preferă astfel de călătorii, pe care le transformă chiar într-un mod de trai.

Probabil că un plus de autonomie de circa 50% din ceea ce poate acum acest vehicul ar fi indicat, iar viteza cu care evoluează tehnologiile în această industrie este un motiv suficient de optimism.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *