autobuze electrice Tulcea

Primaria Tulcea achizitioneaza 30 de autobuze electrice

autobuze electrice Tulcea

Tulcea intră pe lista orașelor care caută soluții pentru electrificarea flotei locale de transport public. După ce am văzut că și Brașovul va avea autobuze electrice și, ceva mai nou, Suceava achiziționează autobuze electrice, iată că și Tulcea face pași în aceeași direcție. Primăria Tulcea va achiziționa, prin două contracte, un total de 30 de autobuze electrice. Plus toată infrastructura necesară bunei funcționări a acestora pe traseele din oraș.

Administrația locală va primi până la finalul acestui an primele 10 autobuze electrice, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale le va achiziţiona prin Programul Operaţional Regional (POR). Pentru acest lot, contractul a fost deja semnat. Pe lângă cele 10 autobuze electrice, vor fi date în folosinţă şi trei staţii de încărcare rapidă şi zece staţii de încărcare lentă. Valoarea totală a finanţării asigurate din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional este de aproape 29 de milioane de lei.

Bugetul estimat al celui de-al doilea proiect în infrastructura de transport a municipiului Tulcea este de 98,2 milioane de lei. Prin acest proiect, pe lângă cele 20 de autobuze electrice, vor fi amenajate 29 de staţii de autobuz, precum şi o bază şi un dispecerat, se va implementa sistemul de ticketing în cele 20 de autobuze, vor fi date în folosinţă opt staţii de încărcare pentru mijloacele de transport electrice, trei dintre ele fiind pentru autoturisme.

Deocamdată pentru acest al doilea proiect, nu s-au semnat contractele de achiziție. Deocamdată se așteaptă aprobabrea finanțării, urmând ca ulteriro obținerii aceseia să se treacă la partea de contractare. Deocamdată nu au fost oferite informații despre modelul de autobuz electric care va fi achiziționat.

via Administratie.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *