Renault ZOE Romania

Masini electrice in Romania: Renault ZOE Life Z.E. 40-R90

Renault ZOE Romania

Continuăm seria de articole în care vă prezentăm mașinile electrice care pot fi achiziționate în România, direct de la dealeri. Adică pe canale integral oficiale. Dacă data trecută v-am prezentat opțiunea unui Volkswagen e up!, acum ne oprim asupra unui producător francez. Și asupra celui mai popular vehicul electric al acestuia, care s-a situat în top-ul vânzărilor la nivel european, mai multe luni la rând. Este vorba despre Renault ZOE. La fel ca și în cazul precedent, am mers pe cea mai accesibilă versiune (a se citi ieftină), modelul Life Z.E. 40-R90.

Are un preț final de 33.550 euro. Practic nu am adăugat nicio configurare opțională care să modifice prețul. Lista de dotări a acestui model, așa cum a reieșit ea după finalizarea ofertei, include:

  • Motor: Z.E. 40 – R90
  • Carburant: N/A
  • Tip cutie de viteze: Automata
  • Roți: Jante din otel 15″
  • Culoare: Blanc Glacier
  • Siguranta: ESP (Sistem de stabilitate electronica a vehiculului), Cruise Control si limitator de viteza, Sistem de monitorizare presiune pneuri, Lumini fata Full LED, cu semnatura luminoasa C-Shape, Sistem de prindere ISOFIX, Kit reparatie pneuri, Airbag-uri fata laterale, ABS, Asistenta la franarea de urgenta, Airbag frontal sofer si pasager fata, Stergatoare cu senzori de ploaie
  • Post conducere: Card de acces si demaraj tip hands-free, Scaun sofer ajustabil
  • Confort: Aer conditionat manual, Parasolare cu oglinda si iluminare, Geamuri fata electrice, Geamuri spate manuale
  • Sistem Audio si Comunicare: EASY LINK 7″: Sistem multimedia conectat, cu ecran tactil 7″, radio, Bluetooth
  • Design: Volan din spuma, Carcase oglinzi retrovizoare in ton cu caroseria, Oglinzi retrovizoare reglabile electric si incalzite, Jante din otel 15″
  • Masa proprie (kg): Masa proprie: 1502, Masa totala maxima autorizata: 1988, Sarcina utila: 425
  • Dimensiuni (mm): Inaltime: 1562, Latime totala (cu/fara retrovizoare): 1506/1787, Lungime: 4087
Renault ZOE Romania

La acest tip de motor (Z.E. 40 – R110), Renault ZOE dezvoltă o putere de 68 kW. Acumulatorul de 41 kWh oferă o autonomie WLTP de până la 300 kilometri. O autonomie reală probabil că se situează în jurul a 220 kilometri. Încărcarea la priză normală se face cam în 10 ore. La o încărcare la o stație publică de încărcare de 22 kW se obțin 120 km de autonomie într-o oră, în timp ce la o stație de încărcare rapidă CC (50 kW) se asigură până la 150 km autonomie, în doar 30 de minute.

Renault ZOE Romania

Așa cum spuneam, prețul rezultat pentru Renault ZOE Life Z.E. 40-R90 a fost de 33.550 euro. Din acest preț se pot scădea cam 10.700 euro care înseamnă un eco-bonus oferit de autorități pentru achiziționarea unui vehicul integral electric, plus un tichet Rabla pentru casarea unui vehicul mai vechi.

La un preț rezultat astfel de 22.850 euro, parcă lucrurile arată ceva mai bine și acest vehicul electric poate reprezenta o alternativă la o mașină cu motorizare convențională. Este scump, dar s-ar putea să își merite banii.

Pentru mai multe detalii, accesați www.renault.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *