Uber electric

Europenii ar plati mai mult pentru a calatori cu Uber si taxiuri electrice

Uber electric

Un studiu interesant realizat în Europa arată că utilizatorii de Uber și cei care călătoresc foarte frecvent cu taxiul ar fi dispuși să plătească un tarif mai mare per kilometru, pentru a călători cu vehicule electrice. Peste 52% dintre cei intervievați, persoane din cele mai puternice șapte economii din Europa, au declarat că ar plăti cu 15-20 eurocenți mai mult pentru fiecare kilometru, dacă vehiculele cu care ar călători ar avea motorizare electrică.

Vorbim totuși de persoane cu un anumit grad de educație, pentru că studiul a fost realizat în Germania, Franța, Spania, Italia, Marea Britanie, Olanda și Belgia. Au răspuns peste 12.500 de oameni și rezultatele au fost aceleași. Doar procentele au diferit puțin, în funcție de țară. Inclusiv faptul că studiul a fost realizat online spune ceva despre gradul de educație al celor care au răspuns. Și cred că și despre veniturile acestora.

Sunt persoane care conștientizează mai bine pericolele care apar odată cu creșterea poluării și cât de importantă este reducerea emisiilor de carbon pentru sănătatea omenirii.

Sper ca rezultatele acestui sondaj să ajungă și la urechile celor care conduc companii de transport, fie că vorbim de firme de taximetrie sau ride sharing, fie că vorbim de flote de autobuze și de autoritățile care coordonează transportul public. Este clar că un vehicul electric este mai scump decât echivalentul său cu motor connvențional, însă iată că există și disponibilitatea clienților de a acoperi, în mod indirect și poate doar parțial, acea diferență de preț. Iar deciziile de reînnoire a flotelor auto ar trebui luate ca atare.

via ChargedEVs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *