Volvo

Volvo si Samsung SDI vor dezvolta acumulatori pentru camioanele electrice

Volvo

Prin divizia Samsung SDI, compania coreeană va produce acumulatorii de pe viitoarele camioane electrice produse de Volvo. Competiția impusă de motorizările electrice începe să se facă simțită și în segmentul utilitarelor mari, al camioanelor. Iar Volvo, o companie cu tradiție în această industrie, nu putea să stea deoparte. Tesla a prezentat deja un concept de camion electric, Tesla Semi, Mercedes a testat deja piața cu un produs similar.

Acum intră și Volvo în această horă. Au promis că vor prezenta deja, spre finalul anului, un concept care va putea fi comercializat încă începând de anul viitor.

Oarecum în pregătirea unei producții în volume mai mari, dar și cu scopul de a opține o autonomie cât mai mare pentru viitoarele camioane (Tesla a ridicat ștacheta destul de sus), Volvo și Samsung SDI au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună noi tehnologii în zona de acumulatori și infrastructură pentru încărcare. În același timp, Samsung va produce acumulatorii necesari viitoarelor vehicule electrice de la Volvo.

Deși parteneriatul se referă deocamdată la camioanele produse de Volvo, sunt convins că se va extinde la toată gama de vehicule electrice dacă lucrurile merg bine. Și teoretic nu prea ar avea de ce să nu meargă.

via Volvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *