Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz a prezentat EQV, un microbuz integral electric

Mercedes-Benz EQV

Este de fapt un MPV cu motorizare integral electrică, un microbuz de persoane suficient de luxos pentru a se preta de la utilizarea pentru drumeții și vacanțe, până la zona de business, de transport/transfer al oficialilor de rang înalt. Mercedes-Benz EQV se laudă cu o autonomie de peste 400 de kilometri între două încărcări și cu posibilitatea de a se încărca până la 80% din capacitatea acumulatorilor în doar 45 de minute.

Autonomia crescută este posibilă și datorită pachetului de acumulatori de 100 kWh. Motorizarea lui Mercedes-Benz EQV are o putere de 150 kW și generează o viteză maximă de 160 km/h. Suficientă pentru nevoile pentru care este conceput acest tip de vehicul.

Mercedes-Benz EQV

Dincolo de specificațiile tehnice, confortul și echipările interioare specifice producătorului german și-au făcut loc și în EQV. Capacitatea interioară este configurabilă în ceea ce privește numărul de pasageri și locul pe care aceștia îl au la dispoziție. Fără îndoială Mercedes-Benz EQV este un vehicul impresionant pentru transportul de pasageri. De altfel, cred că este primul mini-van integral electric destinat cu precădere transportului de persoane.

Să nu uităm totuși că este vorba despre un produs Mercedes. Chiar dacă detaliile comerciale nu au fost dezvăluite opiniei publice, mă aștept să avem un preț destul de piperat pentru Mercedes-Benz EQV.

Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV
Mercedes-Benz EQV

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *