NIU U-Mini

NIU U-Mini, un hibrid interesant intre un scuter si o bicicleta electrica

NIU U-Mini

NIU UM (denumire care vine de la NIU U-Mini) este cel mai mic vehicul electric al producătorului consacrat din China. Pentru cei care nu știu, NIU este cel mai mare producător de scutere electrice din China, care tocmai și-a prezentat noua gamă de astfel de vehicule. Din toată această gamă, U-Mini se remarcă prin dimensiunile sale reduse. Cântărește doar 39 de kilograme cu tot cu acumulator, ceea ce este destul de interesant pentru un scuter electric.

Numai că, în ciuda aspectului său, NIU U-Mini nu este tocmai un scuter electric. Principiul său de funcționare este asemănător cu al unei biciclete electrice (da, are și pedale), de amplificare prin intermediul motorului electric a efortului depus de cel care pedalează. Este, dacă vreți, o bicicletă electrică cu aspect de scuter. Sau, cel mai corect formulat, un moped electric.

NIU U-Mini

Cred totuși că este mai puțin important cum îl catalogăm și este mai important să ne uităm puțin la caracteristicile sale tehnice. MIU U-Mini este prevăzut cu un motor electric Bosch de 800 W, integrat în roata din spate, care îi poate conferi o viteză maximă de 38 km/h. Acumulatorul Panasonic de 1 kWh, cântărește 5 kilograme și poate fi scos pentru încărcare (sau înlocuire). Asigură o autonomie de 30-40 kilometri, în funcție de condițiile de drum.

NIU U-Mini este prevăzut cu amortizoare hidraulice pentru suspensii, cu frâne hidraulice cu două pistoane, un afișaj și lumini LED în față, în spate și pentru frânare. Are chiar și un încărcător USB pentru dispozitivele mobile. Din acest punct de vedere, este mai mult scuter decât bicicletă.

Nu se cunoaște încă prețul pentru NIU U-Mini, însă este de așteptat ca acesta să fie peste 1000 de euro.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *