crossover electric Renault

Renault va lansa un crossover electric in 2021

crossover electric Renault

Câteva informații obținute de o publicație de specialitate din Franța, au dezvăluit planurile de viitor ale Renault în zona de vehicule electrice. Se pare că producătorul auto intenționează să lanseze anul viitor un crossover electric. Un vehicul care promite o autonomie de până la 600 de kilometri. Mașina se va plasa deasupra popularei ZOE, atât ca dimensiune, cât și ca preț. Și va fi urmată la un an distanță, în 2022, de un vehicul și mai mare, ceva de dimensiunile Kadjar-ului.

Revenind la crossover-ul pe care Renault îl promite anul viitor, acesta va fi asemănător din punct de vedere fizic, cu conceptul Morphoz, ce ar fi trebuit să fie prezentat anul acesta la Geneva. Și se va baza pe aceeași platformă Renault CMF/EV.

Dacă din punct de vedere al designului pot apărea diferențe, unele chiar majore, față de ceea ce vedem mai sus, autonomia de 600 de kilometri este chiar spectaculoasă. Să sperăm că nu este doar o vâlvătaie de marketing, aruncată către presă pentru a capta atenția publicului asupra acestui concept, ci chiar va fi transpusă în realitate.

Spre exemplu, în prezent, Renault ZOE cu acumulatorul de 55 kW, are o autonomie de aproximativ 395 kilometri.

via L’Argus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *