SUV

Predicție: SUV-urile electrice vor dispărea

SUV

CEO-ul Citroen, Vincent Cobee, a făcut o predicție extrem de pertinentă și care poate fi susținută cu argumente logice. El crede că SUV-urile electrice au zilele numărate și că acest segment de vehicule electrice nu este unul de viitor. Este al doilea oficial din industria auto care face o declarație de acest fel, după ce și CEO-ul Peugeot și-a asumat o poziție similară.

Argumentele în favoarea acestei teorii sunt, așa cum am spus, extrem de pertinente. Pentru un vehicul electric este foarte importantă autonomia. Și pentru a obține o autonomie cât mai mare, este nevoie de o formă cât mai aerodinamică și de o masă cât mai mică a respectivului vehicul.

SUV-urile nu au prea multe argumente de partea lor în nici una dintre cele două caracteristici. Sunt ceva mai mari, deci mai grele, iar forma lor întâmpină destul de multă rezistență din partea aerului.

Tocmai de aceea, evoluția formei caroseriei acestei categorii de vehicule din ultima vreme a mers înspre niște sedanuri ceva mai înalte.

A încercat și niste calcule simulare pe gama actuală a companiei și a declarat că pentru o formă de sedan, cu restul parametrilor neschimbați, autonomia ar crește cu 80 de kilometri. Un plus destul de consistet pentru EV-urile anului 2023.

Probabil că SUV-urile nu vor dispărea în totalitate, există o categorie de fani care nu vor renunța așa de repede la pasiunea lor pentru mașinile mari.

via ArenaEV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *